Kıyı Mühendisliği - Yalçın Yüksel - Beta Yayınevi

499.50 TL
9786052428269
Temin Edilebilir
Giriş Yapınız

Ürün satın almak için
lütfen üye girişi yapınız.

Ürün Açıklaması

Kıyı mühendisliği kıyı bölgelerindeki hava, deniz ve kara ilişkilerini insanlığın yararı ve doğal kıyı kaynaklarının değerlerinin artırılmasına yönelik çalışmaların planlanma, tasarım ve yapım süreçleriyle ilgilenen inşaat mühendisliğinin bir dalıdır. Özellikle II. Dünya savaşından sonra kıyı mühendisliği hızla gelişen bir bilim dalı olarak, çeşitli çevresel etkenler altında çok karmaşık hidrodinamik, morfolojik davranışları çözümlemek amacıyla ortaya çıkmıştır.

On bölümden meydana gelen bu kitapta öncelikle kıyı alanlarına yönelik temel tanımlar ve ilkeler ile kıyı alanlarındaki en önemli çevresel etken olan dalga ve akıntı mekaniği, bunların oluşum mekanizmaları dolayısıyla bu etkenlerin büyüklük ve iklimlerinin nasıl belirleneceği sunulmuştur. Bu etkenler altında kıyı alanlarının morfolojik davranışı tanımlanmıştır. Bu tanımların ışığı altında kıyı ve deniz yapılarının tasarım ilkeleri verilmiştir. Ayrıca deniz ve kıyı alanlarında veri toplama ve değerlendirme teknikleri anlatılmıştır. Kıyı mühendisliğindeki problemlerinin karmaşık yapısına son yıllarda bilgisayar destekli çözüm getirmeyi sağlayan modelleme yöntemleri verilmiştir. Son bölümde ise sürdürülebilir kıyı alanı yönetimine yönelik kavramlar özetlenmiştir. Kıyı mühendisliği kitabı bu kapsamı ile temel olarak inşaat mühendisleri, işbirliğine ihtiyaç duyduğu diğer displinler olan çevre, jeoloji, jeofizik, geomatik, gemi mühendisleri ile plancılar ve yöneticilerin bir başvuru kaynağını oluşturmaktadır. İçeriği ile gerek lisans gerekse lisansüstü eğitiminde, konuya ilişkin akademisyenlere ve tasarımcı mühendislere yönelik bir referans oluşturulmaya çalışılmıştır.

Bu kitap kıyı mühendisliğine ilişkin temel bilgileri esas alması nedeniyle “Deniz Mühendisliği Serisi” nin ilk cildini oluşturmaktadır.

Sayfa:
769 Sayfa
Kağıt:
1. Hamur Kağıt
Boyut:
13.50x20.00 cm
Basım Yılı:
Kasım 2020
Barkod:
9786052428269